Nieuwsberichten

Dansscholen zijn open

Ondanks alle beperkingen in deze Corona crisis zijn de dansscholen nog open. Dansen wordt als sport gezien en bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. In januari starten er weer nieuwe cursussen.

 

Jeugd Fonds

Jouw zoon of dochter wil op dansles. Maar je hebt geen idee waar je het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds helpen! Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld tot een maximum van € 450 per kind, per cursusjaar voor kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen.

 

Instromen

Heeft u al eerder gedanst bij ons of bij een andere dansschool? Dan kunnen wij u adviseren welke cursus voor u het beste geschikt. Neem in ieder geval even contact om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

Wanneer zijn de vakanties?

In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Hier vind je een overzicht met de vakanties. Heel soms wordt er voor een cursus een uitzondering gemaakt. Dit zal dan met de docent besproken worden.

 

"Best studio in whole world"

Onlangs waren de Wereldkampioenen Argentijnse Tango Juan Malizia en Manuela Rossi bij ons. Ze kwamen prive-lessen geven en hebben getraind met Carlos en Mirella. Ook deze Wereldkampioenen zijn onder de indruk van onze dansschool. Juan schreef op facebook:

"Best Studio in Whole World!!!! We Love Wesseling!!!!!"

 

Delft eert dansicoon Rita Slob

In de loop van de afgelopen jaren is het aantal vlieguren op de dansvloer wat afgenomen. Waar ze voorheen avond na avond de sterren van de hemel danste als professioneel ballroomdanser, bezorgt ze tegenwoordig vooral anderen een leuke tijd op de dansvloer. Maar op zaterdag 20 oktober 2018 is de 75-jarige Delftse Rita van der Bie-Slob weer even de koningin van het bal. Te midden van familie, (oud-) leerlingen en collega’s heeft de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt haar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar bijzondere diensten voor de samenleving. Dat gebeurde tijdens een feestelijke balavond, waarmee Dansschool Wesseling haar heeft geëerd.

foto gemaakt door Fred Nijs

 

Fotografie en privacy

Binnen onze dansschool worden regelmatig foto's en video-opnames gemaakt. Tot voor kort was dit geen probleem. Onlangs is de nieuwe privacy wet (AVG) in werking gegaan en nu is het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend.

 

Cursussen

Proeflessen

Covid-19

Informatie binnen dansen

Sinds 1 juli mag onze dansschool weer open. Op www.dansondernemers.nl kan je het basisprotocol voor de danssector lezen. 

Ventilatie

Onze dansschool is uitgerust met een uitstekend ventilatie systeem. Onze zalen worden constant voorzien van verse buitenlucht. In de koude maanden wordt deze lucht voorverwarmd.

Persconferentie 

Op dinsdag 13 oktober was er weer een persconferentie. Hebben de nieuwe maatregelen gevolgen voor de dansschool en de lessen? Het goede nieuws is, dat wij door mogen gaan met lessen.

Wat wij nu weten is dat het nauwelijks gevolgen heeft voor onze lessen. We mogen met 30 personen in een zaal en dansen wordt ook als uitzondering op de 1,5 meter regel genoemd. Dat betekent dat we ook met partners mogen dansen. 

Voor alle groepen met leerlingen die 18 jaar of ouder zijn geldt vanaf nu dat je buiten wacht, tot je wordt binnengelaten. De kleedkamers zijn gesloten.

De overheid adviseert om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Tijdens het dansen is het in ieder geval niet verplicht.

Tijdelijk rooster voor stijldansen
Bij een aantal lessen hebben wij meer dan 30 leerlingen. We zullen daarom voor het stijldansen het reserveren weer verplichten. Er komen twee extra lessen in het rooster, zodat iedereen een les kan volgen. Aangezien de bar niet open mag, zullen we de lestijden iets aanpassen. Er komt dan ook meer tijd tussen de lessen, zodat we beter kunnen wisselen van groep. Op www.dansschool-wesseling.nl/coronarooster kan zien wat de nieuwe lestijden zijn en wanneer de extra lessen zijn ingepland.

Ondanks al deze regels zijn wij blij dat we door kunnen gaan met de lessen. Het is belangrijk dat we gezond blijven en bewegen is hier heel belangrijk in.

Hier kan je lezen wat Dansondernemers Nederland er van vindt: https://www.dansondernemers.nl/wp/index.php/2020/10/14/persconferentie-13-oktober/

Over ons

Wie zijn wij

Dansschool Wesseling is een van de grootste dansscholen van Nederland. Er worden lessen gegeven in meer dan 15 verschillende dansstijlen door gespecialiseerde professionals. De danszalen zijn groot, goed geventileerd en gezellige ingericht. Er zijn in totaal twee zalen, waarvan de grootste (maar liefst 1.000 m2) in tweeën gesplitst kan worden. Er worden meer dan 60 cursussen gegeven en  in de weekenden organiseren wij dansfeesten in verschillende dansstijlen.

Hoe is het begonnen
Dansschool Wesseling bestaat al sinds 1939. Op dit moment wordt de dansschool gerund door de derde generatie met Bart en Jascha Wesseling. In 1939 begon Lou Wesseling met het geven van danslessen in een zaaltje van Hotel/Café De Kroon op de hoek van de Houttuinen. Later heeft hij deze zaal gekocht. Lou danste bij de Professionals met Rita Slob, die tot op heden nog steeds actief is in de dansschool.

Drie keer zo groot
In 1980 overleed Lou Wesseling. Zijn zoon Loek was op dat moment al een lange tijd werkzaam in de dansschool. Door de enorme toename in belangstelling voor dansen besloot hij om Hotel De Kroon erbij te kopen en de dansschool te verbouwen. Deze werd drie keer zo groot en een van de grootste dansscholen van Nederland.

Een nieuwe tijd
Sinds halverwege de jaren tachtig waren de zoons van Loek, Loek jr en Bart, ook al werkzaam in de dansschool. In het begin achter de bar en later als “schaduwpaar” op de drukke lessen. Er werd toen met twee danskoppels tegelijk voorgedanst.

In de jaren negentig werd het dansen bij de jeugd wat minder populair, met name door de opkomst van House. Om deze terugloop te compenseren werd er besloten om de zalen ook te verhuren voor feesten en partijen, partycentrum Wesseling was geboren. 

Spoortunnel
In 1999 kwamen de eerste geruchten van de Spoortunnel door Delft in het nieuws. Een spoortunnel zou betekenen dat de Dansschool moest vertrekken. Het heeft nog tot juli 2009 geduurd tot wij daadwerkelijk onze vertrouwde locatie moesten verlaten. Sinds 2006 zijn wij bezig geweest met de aanschaf van het voormalige Techniek Museum aan de Ezelsveldlaan. Na meer dan 7 jaar van ingewikkelde procedures en rechtzaken werd het plan voor het ontwikkelen van een dansschool, zalencentrum en café/brasserie in het voormalige Techniek Museum door de rechtbank onmogelijk gemaakt. Inmiddels is het pand terugverkocht aan de gemeente en is er een architecten bureau in gekomen. Uiteraard waren wij diep teleurgesteld, maar wij konden het ons niet veroorloven om bij de pakken neer te gaan zitten. 

De derde generatie
Bart en Jascha zijn in 1989 samen gaan dansen. Na een korte periode is Jascha klaargestoomd en konden zij gaan wedstrijddansen. Tot 1999 hebben zij wedstrijden gedanst in binnen- en buitenland. In 2006 heeft Bart zijn diploma gehaald als FDO Danssporttrainer en Jurylid.

In 2008 is Loek jr gestopt met geven van danslessen. Hij is zich volledig gaan richten op het partycentrum en zal in de toekomst verder gaan met het zalencentrum. Vanaf 2008 zijn Bart Wesseling en zijn vrouw Jascha eigenaar van Dansschool Wesseling. Sinds 2009 is Dansschool Wesseling gevestigd in een verschillende locaties: de Voorstraat in Delft, Sporthal Buitenhof in Delft en Eventplaza in Rijswijk.
 
Dansen aan de Buitenwatersloot
In augustus 2013 hebben wij voor de eerste keer het pand aan de Buitenwatersloot bezichtigd. Wij waren direct verkocht. Het pand is uitstekend geschikt voor een dansschool. We zijn ruim 2 jaar bezig geweest met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Op 10 december 2015 heeft de gemeente de aanvraag goedgekeurd, maar er werd bezwaar ingediend door enkele omwonenden.

Op 30 juni 2016 heeft het college van B&W besloten om het advies van de Bezwarencommissie over te nemen en daarmee blijft de vergunning gehandhaafd met een aantal aanvullende voorwaarden voor geluid en parkeren. In mei 2017 was het zover, eindelijk onze eigen nieuwe locatie. En wat voor één! Volgens ons is het de mooiste en misschien wel grootste dansschool van Nederland geworden.

Overname Dansplaats Delft
In 2015 hebben wij dansschool Dansplaats Delft overgenomen van eigenaresse Bianca de Ruijt. Met deze overname is onze droom voor een danscentrum met zoveel mogelijk dansstijlen een stap dichterbij. Inmiddels hebben wij een aanbod van ca. 60 cursussen in 16 verschillende dansstijlen.

Grootste van Nederland
Wij weten bijna zeker dat onze dansschool de grootste van Nederland is. Onze zaal is zo groot dat deze ook voor landelijke wedstrijden gebruikt kan worden. De industriele look en het eigentijdse interieur zorgt voor een huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Contact Us

Volg ons op Social Media