AGENDA


SENIOREN DANSMIDDAG
21 FEB DONDERDAG  13.30-16.00 UUR
LATIN SUNDAY
24 FEB ZONDAG  14.30-17.30 UUR
LINE DANCE MIDDAG
24 FEB ZONDAG  14.30-17.30 UUR
Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/agenda voor de complete agenda.
Adres
Buitenwatersloot 327, Delft

Dansschool Wesseling is 'the place to be' voor liefhebbers van Latin. Maandelijks organiseren wij Latin feesten. 

  • 2e zaterdag van de maand: Delft Zouk Night
  • 3e zaterdag van de maand: Salsa/Bachata Party
  • laatste zondag van de maand: Latin Sunday

In onze agenda vind je meer informatie over de feesten. Meestal is het voordeliger om vooraf kaarten te reserveren. Bij sommige feesten wordt er ook een workshop gegeven, dit staat in de agenda vermeld.

De Delft Zouk Night organiseren wij in samenwerking met Totally Zouk en DA Dance Studio.

Latin lessen

Wij geven o.a. les in Salsa (met ook Bachata) en Zouk. Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/salsa voor het aanbod.

Nieuwe cursussen in het voorjaar

In de maanden maart en april starten de laatste cursussen van het seizoen. Er zijn lessen in Argentijnse Tango, Salsa, Zouk, Lindyhop en Line Dance.

Rooster Voorjaar

Meer dan 15 dansstijlen onder 1 dak

Dansschool Wesseling behoort tot de grootste dansscholen van Nederland met een aanbod van meer dan 15 verschillende dansstijlen. Denk bijvoorbeeld aan Stijldansen, Salsa, Streetdance, Hip Hop, Argentijnse Tango, Breakdance, Line Dance, Modern Jazz, Afro Dance...en Lindyhop. Voor iedereen, van iedere leeftijd, is er wel iets te doen en te leren.

NK Salsa

Op zaterdag 6 april vind er een voorronde van het Nederlands Kampioenschap Salsa in onze dansschool plaats. Tijdens het maandelijkse Salsa/Bachata feest kunnen deelnemers zich plaatsen voor de finale van het NK. Op www.salsakampioenschap.nl staat meer informatie.

Kaarten voor het evenement kan je reserveren via www.dansschool-wesseling.nl/tickets.

Prinsenstad Trophy

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari organiseert Dansschool Wesseling een NADB danswedstrijd. Het is de eerste landelijke danswedstrijd in onze nieuwe dansschool. 

Programma zaterdag 16 februari
Aanvang: 18.00 uur, zaal open: 17.00 uur  
Senioren I Startklasse, A en Hoofdklasse
Senioren II B, A en Hoofdklasse
Senioren III A en Hoofdklasse
Senioren IV Hoofdklasse

Senioren Latin American
Startklasse
Open Senioren I

Programma zondag 17 februari
Aanvang: 10.00 uur, zaal open: 09.00 uur
Debutanten Startklasse,3, 2 en1 std en latin
Standaard C, B, A en Hoofdklasse
Latin B, A en Hoofdklasse
 
Inschrijving uiterlijk tot 9 februari 2019
Wedstrijdsecretariaat N.A.D.B.
www.nadb.eu

Toegang
Deelnemers € 15
Toeschouwers € 10

Gratis parkeren
10 minuten lopen vanaf Station Delft

DJ: Patrick Lagas

Jurypanel:

Zaterdag
Euvgenia Parakhina
Yvette Jager
Gwyneth van Rijn
Herman Lak
Ronald de Vos
Guy Sas
    Zondag
Frank Zegels
Euvgenia Parakhina
Julie Fryer
Yvette Jager
Gwyneth van Rijn
Herman Lak

Met korting overnachten

Het Westcord Hotel (naast IKEA) heeft een mooie aanbieding voor onze gasten. Zij bieden ten alle tijden het best beschikbare tarief aan plus een percentage korting van 10%. Uiteraard inbegrepen, parkeren, sauna, fitness mogelijkheden en Wifi.

Stuur een e-mail naar ons, dan zullen wij de kortingscode doorgeven.

www.westcordhotels.nl/hotel/hotel-delft

Timetable

Zaterdag: http://uitslagen.nadb.eu/20190216_Delft/timetable.pdf
Zondag: http://uitslagen.nadb.eu/20190217_Delft/timetable.pdf

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen (m.u.v. waterflessen). Er zijn broodjes (kaas/ham/tonijnsalade) en hotdogs verkrijgbaar. Wij hebben geen frituur.

 

 

Wereldkampioenen op bezoek

In het weekend van 22, 23 en 24 maart komen Wereldkampioenen Emanuel Valeria en Tania Kehlet naar onze dansschool. Op uitnodiging van Dennis & Samantha en Paul& Cynthia zijn zij gastdocent tijdens het Ballroom Training weekend. Een weekend vol met lectures/workshops, prive-lessen, trainingen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.ballroomtrainingdays.nl.

Geen les op 17 februari

In het weekend van 16 en 17 februari organiseren wij een grote danswedstrijd in onze dansschool. Omdat we niet zeker weten hoe laat de wedstrijd afgelopen zal zijn, hebben we besloten om de lessen van 17 februari niet door te laten gaan.

Dansen voor Senioren

U bent nooit te oud om te dansen. Veel van onze leerlingen zijn al de pensioenleeftijd gepasseerd. Zij blijven vitaal door te bewegen over de dansvloer. Ons cursusaanbod vindt u op www.dansschool-wesseling.nl/20182019.

In de maanden oktober t/m april wordt er op donderdag een gezellige dansmiddag georganiseerd voor senioren. Er wordt aan stijldansen gedaan en er worden oude dansen en line dansen gedaan. Gezelig met een hapje en een drankje.

Donderdag 13.30-16.00 uur
Dansschool Wesseling
Buitenwatersloot 327 Delft
4 euro per persoon
Gratis parkeren en naast bushalte

Delft eert dansicoon Rita Slob

Jubileum met een gouden randje

In de loop van de afgelopen jaren is het aantal vlieguren op de dansvloer wat afgenomen. Waar ze voorheen avond na avond de sterren van de hemel danste als professioneel ballroomdanser, bezorgt ze tegenwoordig vooral anderen een leuke tijd op de dansvloer. Maar op zaterdag 20 oktober 2018 is de 75-jarige Delftse Rita van der Bie-Slob weer even de koningin van het bal. Te midden van familie, (oud-) leerlingen en collega’s heeft de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt haar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar bijzondere diensten voor de samenleving. Dat gebeurde tijdens een feestelijke balavond, waarmee Dansschool Wesseling haar heeft geëerd.

Het Delftse dansicoon krijgt haar koninklijke onderscheiding voor de lessen, die zij bij dansschool Wesseling al 15 jaar op vrijwillige basis begeleidt. Als danslerares bemerkte Rita, dat ze voor mensen een warm contact vormde. Gegrepen door de (veelal) ouderen met weinig sociale contacten, bleef ze - eenmaal gepensioneerd - betrokken bij de dansschool om hen een moment van sociale verbondenheid, plezier en gezond bewegen te bieden.

Cement van de samenleving
Burgemeester Van Bijsterveldt: “Rita van der Bie verdient grote waardering. Zij laat op allerlei manieren zien dat zij klaarstaat voor de mensen, die in de dansschool komen. Ook diegenen, die gehandicapt zijn of door ziekte moeite hebben met dansen. Met haar toewijding zorgt ze, dat de dansschool voor velen een tweede thuis is. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en zorgt voor gezelligheid. Zij is niet alleen het boegbeeld van de dansschool, maar ook een icoon voor de omgeving. Zij is de Delftse Dancing Queen.”

Meerdere generaties
Dat vinden ook veel stadsgenoten en andere inwoners uit de wijde omtrek. De danslerares leerde hen foxtrotten, jiven en walsen. Van sommige gezinnen bracht ze zelfs meerdere generaties de fijne kneepjes van het ballroomdansen bij. Pim van der Marel is een van de mensen, die Rita van der Bie heeft voorgedragen voor het lintje. Hij danst, samen met zijn vrouw, al twintig jaar bij de dansschool. “Zonder haar betrokkenheid en inzet is het nog maar de vraag of we dat volgehouden zouden hebben. Rita is altijd behulpzaam en weet ons – en andere oudere dansparen – steeds weer te inspireren. Hulde!”

Op handen gedragen
Ook Bart Wesseling van de gelijknamige dansschool droeg Rita van der Bie voor. “Rita is hét gezicht van de dansschool. Zij is onze dansmoeder, van haar hebben wij het vak geleerd. Leerlingen dragen haar op handen. Niet voor niets krijgt zij dankzij hen steevast een plek in de top 100 van bekende Delftenaren. We zijn ontzettend blij met wat zij voor ons en onze leerlingen betekent.” Rita viert dit jaar haar 60-jarig jubileum bij de dansschool. Daarom zetten Bart en zijn vrouw Jascha Wesseling haar in het zonnetje tijdens een feestelijke balavond.

Champions League
Rita van der Bie (toen nog Slob) stapte op 14-jarige leeftijd de dansschool binnen. Een jaar later begon zij te helpen bij de lessen en wat volgde was een succesvolle danscarrière. Internationaal behoorde zij tot de Champions League van het ballroomdansen. Zo streed zij om de wereldbeker in Blackpool, het mekka van de danssport. En danste zij – ten tijde van het ijzeren gordijn- met de internationale top in Berlijn en Dresden. Daarnaast was zij betrokken bij de vele activiteiten van de dansschool, zoals lessen, balavonden, het afdansen en Delftdag. Als vrijwilliger kennen mensen haar vooral van de 55-pluslessen op de donderdagmiddag. En van de zogenaamde trendclub, waar dansers van middelbare leeftijd een leuke avond beleven.

foto gemaakt door Fred Nijs

Meer foto's op www.facebook.com/dansschoolwesseling

LEUKE DANSFEESTEN IN VERSCHILLENDE STIJLEN


In het weekend is er altijd wat te doen. Er zijn dansavonden voor Stijldansen, Salsa, Bachata, Zouk, Lindyhop en Argentijnse Tango.
Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/agenda voor het programma.|

 

Dansschoenen

Op onze dansschool zijn dansschoenen te koop en te bestellen van de merken Diamant, Supadance, Paso de Fuego en Mi Sueno. De laatste twee merken worden exclusief in onze dansschool verkocht in samenwerking met Lisadore.

In onze dansschool aan hebben wij een beperkte voorraad. Hier kunt u de schoenen passen. Als schoenen passen, dan kunt u ze gelijk kopen. Als we schoenen moeten bestellen, dan duurt dat meestal een week.

Tangotoppers in Delft

Carlos en Mirella sluiten zich aan bij ons docententeam en gaan Argentijnse Tango lessen geven op dinsdag.

Wij zijn superblij dat tangotoppers Carlos en Mirella bij onze dansschool les geven. Door het behalen van de finale in TV-programma's "Everybody Dance Now" en recentelijk "Time to Dance" zijn zij bij het grote publiek bekend worden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot wereldtoppers. Onlangs zijn ze nog Europees Kampioen geworden. 

Carlos en Mirella geven les op de dinsdag. Er zijn lessen op drie niveaus:

  1. Beginners
  2. Intermediate
  3. Advanced

Samen met Carlos en Mirella organisen wij Tango avonden met workshops en de beste DJ's. Carlos en Mirella geven Argentijnse Tango les op de dinsdag. 

https://www.youtube.com/watch?v=bo1DvG-rkuc

Dansschool Wesseling Kleding

In samenwerking met kleding drukkerij TheOven hebben wij een kledinglijn samengesteld. Deze kleding is te bestellen via: https://officialbrand.eu/dansschool-wesseling/shop/

HatsSuitsTassenWoman

Sponsoren gezocht

Maandelijks brengen wij onze uitagenda uit. Deze wordt verspreid op 100 locaties in Delft en in onze dansschool. In de uitagenda staat informatie over onze cursussen en over de activiteiten in het weekend. Om deze folder mogelijk te maken krijgen wij steun van bedrijven die adverteren. Voor een klein bedrag kunt u adverteren. Bent u geïnteresseerd? Neem dan even contact op met bart@dansschool-wesseling.nl.

Wanneer zijn de vakanties?

In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Op www.dansschool-wesseling.nl/vakanties vind je een overzicht met de vakanties. Heel soms wordt er voor een cursus een uitzondering gemaakt. Dit zal dan met de docent besproken worden.

Dansplaats Delft is een onderdeel van Dansschool Wesseling met cursussen in Peuterdans, Kleuterdans, Modern, Hip Hop, Streetdance, Modern Jazz, Musical Jazz en meer.

 

 

Algemene informatie

Via de website kunt u 24 uur per dag inschrijven.

Openingstijden Buitenwatersloot:
Overdag zijn wij geopend op afspraak. Via www.dansschool-wesseling.nl/contact kunt u een afspraak maken.

zondag t/m vrijdag 19.00-23.00 uur
Zaterdag tijdens dansavonden (zie agenda)
Informeer vooraf of u langs kunt komen.

Overdag zijn wij beperkt open. Meestal zijn wij in de ochtend aanwezig en bereikbaar op 015-2122720.

Als wij niet bereikbaar zijn dan kunt u ons mailen of whatsappen.

 

U kunt dan langskomen voor informatie en inschrijven. U kunt ons mailen op info@dansschool-wesseling.nl. U krijgt binnen een dag antwoord..

Informatie over proeflessen vindt u hier.
Er zijn danscursussen voor alle leeftijdscategorieën.

Met de auto
De dansschool is alleen bereikbaar vanaf het kruispunt Westlandseweg/Buitenwatersloot bereikbaar met de auto. Vanaf de andere kant stuit u tegen een bussluis.

Parkeren
Wij beschikken over een eigen parkeerterrein met ruimte voor ca. 60 auto's. U kunt hier gratis parkeren. In de avond en in het weekend mogen wij ook gebruik maken van de parkeerplaatsen van onze buren IQ Events en Centwerk/Naaktgeboren.

Met de trein
Dansschool Wesseling ligt op 10 minuten loopafstand van Station Delft. Aan de achterzijde van het station vindt u de Buitenwatersloot. Volg deze sloot, totdat u aan de linkerkant de dansschool ziet.

Betalingsregeling
Bij het inschrijven voor een cursus kunt u bij veel cursussen aangeven of u in een keer of in termijnen wilt betalen. Voor het betalen in termijnen worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Geen danspartner
Voor een aantal danscursussen moet u samen met een danspartner inschrijven. Heeft u geen danspartner, vul dan het danspartner gezocht formulier in of informeer of er een partner voor u is/

Privacyverklaring
In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

© Bart Wesseling design 2018