AGENDA


SENIOREN DANSMIDDAG
13 DEC DONDERDAG  13.30-16.00 UUR
SALSA/BACHATA PARTY
15 DEC ZATERDAG  20.30-00.45 UUR
MATINEE STIJLDANSEN
16 DEC ZONDAG  14.30-17.00 UUR
Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/agenda voor de complete agenda.
Adres
Buitenwatersloot 327, Delft

Open Dag 5 januari

Op zaterdag 5 januari openen wij onze deuren voor een aantal proeflessen. Ook kunt u langskomen voor meer informatie en inschrijven. Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/proeflessen voor de planning.

We sluiten de Open Dag af met de 10e editie van het Stadsbal Delft in Theater de Veste. Het belooft weer een groot feest te worden.

Bootcamp Zouk

Zouk is een sensuele partnerdans met roots in Lambada en Samba de Gaffieira. Door de jaren heen heeft Zouk zich internationaal ontwikkeld als een van de meest veelzijdige partnerdansen, waarbij flow en verbinding de belangrijkste aspecten zijn. Natuurlijk is de Braziliaanse invloed nog steeds herkenbaar, de karakteristieke hippe bewegingen en de intense ervaring maken Zouk de nummer 1 partnerdans voor veel mensen.

In deze basis bootcamp leer je de grondbeginselen van Zouk door het oefenen van figuren en patronen. Een ander belangrijk aspect van Zouk is de muziek, in de les leer je hoe je naar de muziek luistert en de muziek in bewegingen vertaalt.

Bootcamp, donderdag 20 december 19.00-22.00 uur Schrijf in

Delft eert dansicoon Rita Slob

Jubileum met een gouden randje

In de loop van de afgelopen jaren is het aantal vlieguren op de dansvloer wat afgenomen. Waar ze voorheen avond na avond de sterren van de hemel danste als professioneel ballroomdanser, bezorgt ze tegenwoordig vooral anderen een leuke tijd op de dansvloer. Maar op zaterdag 20 oktober 2018 is de 75-jarige Delftse Rita van der Bie-Slob weer even de koningin van het bal. Te midden van familie, (oud-) leerlingen en collega’s heeft de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt haar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar bijzondere diensten voor de samenleving. Dat gebeurde tijdens een feestelijke balavond, waarmee Dansschool Wesseling haar heeft geëerd.

Het Delftse dansicoon krijgt haar koninklijke onderscheiding voor de lessen, die zij bij dansschool Wesseling al 15 jaar op vrijwillige basis begeleidt. Als danslerares bemerkte Rita, dat ze voor mensen een warm contact vormde. Gegrepen door de (veelal) ouderen met weinig sociale contacten, bleef ze - eenmaal gepensioneerd - betrokken bij de dansschool om hen een moment van sociale verbondenheid, plezier en gezond bewegen te bieden.

Cement van de samenleving
Burgemeester Van Bijsterveldt: “Rita van der Bie verdient grote waardering. Zij laat op allerlei manieren zien dat zij klaarstaat voor de mensen, die in de dansschool komen. Ook diegenen, die gehandicapt zijn of door ziekte moeite hebben met dansen. Met haar toewijding zorgt ze, dat de dansschool voor velen een tweede thuis is. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor en zorgt voor gezelligheid. Zij is niet alleen het boegbeeld van de dansschool, maar ook een icoon voor de omgeving. Zij is de Delftse Dancing Queen.”

Meerdere generaties
Dat vinden ook veel stadsgenoten en andere inwoners uit de wijde omtrek. De danslerares leerde hen foxtrotten, jiven en walsen. Van sommige gezinnen bracht ze zelfs meerdere generaties de fijne kneepjes van het ballroomdansen bij. Pim van der Marel is een van de mensen, die Rita van der Bie heeft voorgedragen voor het lintje. Hij danst, samen met zijn vrouw, al twintig jaar bij de dansschool. “Zonder haar betrokkenheid en inzet is het nog maar de vraag of we dat volgehouden zouden hebben. Rita is altijd behulpzaam en weet ons – en andere oudere dansparen – steeds weer te inspireren. Hulde!”

Op handen gedragen
Ook Bart Wesseling van de gelijknamige dansschool droeg Rita van der Bie voor. “Rita is hét gezicht van de dansschool. Zij is onze dansmoeder, van haar hebben wij het vak geleerd. Leerlingen dragen haar op handen. Niet voor niets krijgt zij dankzij hen steevast een plek in de top 100 van bekende Delftenaren. We zijn ontzettend blij met wat zij voor ons en onze leerlingen betekent.” Rita viert dit jaar haar 60-jarig jubileum bij de dansschool. Daarom zetten Bart en zijn vrouw Jascha Wesseling haar in het zonnetje tijdens een feestelijke balavond.

Champions League
Rita van der Bie (toen nog Slob) stapte op 14-jarige leeftijd de dansschool binnen. Een jaar later begon zij te helpen bij de lessen en wat volgde was een succesvolle danscarrière. Internationaal behoorde zij tot de Champions League van het ballroomdansen. Zo streed zij om de wereldbeker in Blackpool, het mekka van de danssport. En danste zij – ten tijde van het ijzeren gordijn- met de internationale top in Berlijn en Dresden. Daarnaast was zij betrokken bij de vele activiteiten van de dansschool, zoals lessen, balavonden, het afdansen en Delftdag. Als vrijwilliger kennen mensen haar vooral van de 55-pluslessen op de donderdagmiddag. En van de zogenaamde trendclub, waar dansers van middelbare leeftijd een leuke avond beleven.

foto gemaakt door Fred Nijs

Meer foto's op www.facebook.com/dansschoolwesseling

Dansen voor Senioren

U bent nooit te oud om te dansen. Veel van onze leerlingen zijn al de pensioenleeftijd gepasseerd. Zij blijven vitaal door te bewegen over de dansvloer. Ons cursusaanbod vindt u op www.dansschool-wesseling.nl/20182019.

In de maanden oktober t/m april wordt er op donderdag een gezellige dansmiddag georganiseerd voor senioren. Er wordt aan stijldansen gedaan en er worden oude dansen en line dansen gedaan. Gezelig met een hapje en een drankje.

Donderdag 13.30-16.00 uur
Dansschool Wesseling
Buitenwatersloot 327 Delft
4 euro per persoon
Gratis parkeren en naast bushalte

LEUKE DANSFEESTEN IN VERSCHILLENDE STIJLEN


In het weekend is er altijd wat te doen. Er zijn dansavonden voor Stijldansen, Salsa, Bachata, Zouk, Lindyhop en Argentijnse Tango.
Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/agenda voor het programma.|

 

NIEUWE CURSUSSEN IN JANUARI

IN JANUARI GAAN ER NOG EEN AANTAL NIEUWE CURSUSSEN VAN START. OP ZATERDAG 5 JANUARI IS ER EEN OPEN DAG MET PROEFLESSEN.

KIJK OP WWW,DANSSCHOOL-WESSELING.NL/PROEFLESSEN VOOR HET AANBOD.

 

Breakdance met H3C

Met ingang van het nieuwe seizoen gaan wij een samenwerking aan met het Haagse Hip Hop Centrum (H3C). Zij gaan Breakdance lessen geven aan kinderen vanaf 5 jaar. De lessen zijn op donderdag, klik hier voor meer informatie.

Tijdens de Open Dag op 1 september zal er een proefles zijn en komt er ook een showteam.

15 dansstijlen

De tijd dat er bij Dansschool Wesseling alleen Stijldansen werd geleerd is al lang voorbij. Op dit moment wordt er in meer dan 15 verschillende dansstijlen les gegeven.

 • Stijldansen
 • Argentijnse Tango
 • Salsa
 • Zouk
 • Lindyhop
 • Line Dance
 • Hip Hop
 • Streetdance
 • Afro Dance
 • Modern Jazz
 • Modern Ballet
 • Peuter- en kleuterdans
 • Zumba
 • Pilates
 • .. en nog meer.

Dansschool Wesseling is het grootste danscentrum van de regio en misschen wel van heel Nederland. Er worden wekelijks 60 lessen gegeven in drie ruime zalen. Wij werken uitsluitend met docenten, die gespecialiseerd zijn in een dansstijl. 

Kijk op www.dansschool-wesseling.nl/20182019 voor het complete aanbod.

Dansschoenen

Op onze dansschool zijn dansschoenen te koop en te bestellen van de merken Diamant, Supadance, Paso de Fuego en Mi Sueno. De laatste twee merken worden exclusief in onze dansschool verkocht in samenwerking met Lisadore.

In onze dansschool aan hebben wij een beperkte voorraad. Hier kunt u de schoenen passen. Als schoenen passen, dan kunt u ze gelijk kopen. Als we schoenen moeten bestellen, dan duurt dat meestal een week.

Tangotoppers in Delft

Carlos en Mirella sluiten zich aan bij ons docententeam en gaan Argentijnse Tango lessen geven op dinsdag.

Wij zijn superblij dat tangotoppers Carlos en Mirella bij onze dansschool les geven. Door het behalen van de finale in TV-programma's "Everybody Dance Now" en recentelijk "Time to Dance" zijn zij bij het grote publiek bekend worden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot wereldtoppers. Onlangs zijn ze nog Europees Kampioen geworden. 

Carlos en Mirella geven les op de dinsdag. Er zijn lessen op drie niveaus:

 1. Beginners
 2. Intermediate
 3. Advanced

Samen met Carlos en Mirella organisen wij Tango avonden met workshops en de beste DJ's. Carlos en Mirella geven Argentijnse Tango les op de dinsdag. 

https://www.youtube.com/watch?v=bo1DvG-rkuc

Dansschool Wesseling Kleding

In samenwerking met kleding drukkerij TheOven hebben wij een kledinglijn samengesteld. Deze kleding is te bestellen via: https://officialbrand.eu/dansschool-wesseling/shop/

HatsSuitsTassenWoman

Wanneer zijn de vakanties?

In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Op www.dansschool-wesseling.nl/vakanties vind je een overzicht met de vakanties. Heel soms wordt er voor een cursus een uitzondering gemaakt. Dit zal dan met de docent besproken worden.

Sponsoren gezocht

Maandelijks brengen wij onze uitagenda uit. Deze wordt verspreid op 100 locaties in Delft en in onze dansschool. In de uitagenda staat informatie over onze cursussen en over de activiteiten in het weekend. Om deze folder mogelijk te maken krijgen wij steun van bedrijven die adverteren. Voor een klein bedrag kunt u adverteren. Bent u geïnteresseerd? Neem dan even contact op met bart@dansschool-wesseling.nl.

Fotografie en privacy

Binnen onze dansschool worden regelmatig foto's en video-opnames gemaakt. Tot voor kort was dit geen probleem. Onlangs is de nieuwe privacy wet (AVG) in werking gegaan en nu is het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend.

Leerlingen en bezoekers van onze dansfeesten moeten onze privacy verklaring lezen. Wij gaan er vanuit dat bezoekers van de dansschool weten dat wij foto's en video-opnames kunnen maken en kunnen gebruiken voor social media of onze website.

Dansplaats Delft is een onderdeel van Dansschool Wesseling met cursussen in Peuterdans, Kleuterdans, Modern, Hip Hop, Streetdance, Modern Jazz, Musical Jazz en meer.

 

 

Inschrijven voor een cursus

Via de website kunt u 24 uur per dag inschrijven.

Openingstijden Buitenwatersloot:
Overdag zijn wij geopend op afspraak. Via www.dansschool-wesseling.nl/contact kunt u een afspraak maken.

zondag, dinsdag, woensdag en donderdag 19.00-23.00 uur
maandag, vrijdag 19.00-21.30 uur
Zaterdag tijdens dansavonden (zie agenda)
Informeer vooraf of u langs kunt komen.

Overdag zijn wij beperkt open. Meestal zijn wij in de ochtend aanwezig en bereikbaar op 015-2122720.

Als wij niet bereikbaar zijn dan kunt u ons mailen of whatsappen.

 

U kunt dan langskomen voor informatie en inschrijven. U kunt ons mailen op info@dansschool-wesseling.nl. U krijgt binnen een dag antwoord..

Informatie over proeflessen vindt u hier.
Er zijn danscursussen voor alle leeftijdscategorieën.

Parkeren
Wij beschikken over een eigen parkeerterrein met ruimte voor ca. 60 auto's. U kunt hier gratis parkeren. In de avond en in het weekend mogen wij ook gebruik maken van de parkeerplaatsen van onze buren IQ Events en Centwerk/Naaktgeboren.

Met de trein
Dansschool Wesseling ligt op 10 minuten loopafstand van Station Delft. Aan de achterzijde van het station vindt u de Buitenwatersloot. Volg deze sloot, totdat u aan de linkerkant de dansschool ziet.

Betalingsregeling
Bij het inschrijven voor een cursus kunt u bij veel cursussen aangeven of u in een keer of in termijnen wilt betalen. Voor het betalen in termijnen worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Geen danspartner
Voor een paren danscursus moet u samen met een danspartner inschrijven. Heeft u geen danspartner, vul dan het danspartner gezocht formulier in. 

Privacyverklaring
In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

© Bart Wesseling design 2015