Cursusinformatie

Een aantal keer per jaar starten wij met nieuwe danscursussen, wij noemen dat periodes. In september start het merendeel van de cursussen. Vervolgens starten er nog nieuwe cursussen in januari en het voorjaar.

Mocht u nog vragen hebben, dan je ons een vraag stellen per e-mail of whatsapp.

Hier vind je een overzicht van alle cursussen, die op dit moment ingepland zijn. 

Het inschrijven is per persoon. Als samen met uw partner op dansles komt, dan moet u dus voor beide personen een inschrijfformulier invullen. 

Inschrijven

Je kan het beste inschrijven via de website. Alle gegevens worden dan automatisch in onze ledenadministratie verwerkt. Mocht dit niet lukken dan kan je een inschrijfformulier downloaden. Je kan het ingevulde formulier opsturen of langsbrengen. Een goede foto van het formulier kan je ook via whatsapp versturen. 

Privacyverklaring

In onze privacyverklaring kan je lezen hoe wij om gaan met jouw persoonsgegevens.

Alle cursussen

Klik hier voor een volledig overzicht van onze cursussen. Met de zoekregel kan je filteren op bijvoorbeeld cursusnaam, lesdag, docenten, etc.

Stijldansen

Stijldansen is een verzamelnaam voor 10 verschillende danssen, die weer onderverdeeld zijn in 'Ballroom' en 'Latin'. De dansen zijn Quickstep, Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot, Weense Wals, Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble en Jive.

Alleen inschrijven met partner

Argentijnse Tango

De Argentijnse tango is aan het einde van de 19e eeuw (1880 - 1900) ontstaan in de sloppen en buitenwijken van Buenos Aires en in Montevideo (Uruguay), aan de overzijde van de Rio de la Plata. De tango ontstond uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen. 

Alleen inschrijven met partner

Salsa

De Salsa en Zouk worden ook wel 'Latin' stijlen genoemd, niet te verwarren met de Latin van het Stijldansen. Iedere dans heeft zijn eigen muziek en karakter. Ze hebben één ding gemeen, ze zijn sensueel. Bij Salsa wordt er ook kennis gemaakt met Bachata en Merengue.

Hip Hop

Streetdance, Urban en Hiphop worden ook wel de 'Urban' stijlen genoemd. Deze dansstijlen zijn niet meer weg te denken door populaire TV-programma's. 

Breakdance

Sta jij thuis al op je hoofd of handen en probeer je wat coole breakdance moves na te doen? Tijdens deze les krijg jij alle belangrijke basismoves van breakdance aangeleerd en leer je waar je op moet letten wanneer je aan het dansen bent om blessures te voorkomen. Van staande dansmoves, footworks, freezes, tot zelfs jouw eerste powermoves: de backspin, swipe en de handglide, alles komt aan bod!

Lindy Hop

Lindy hop is een Afro-Amerikaanse swing dans die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. 

Line Dance

Vroeger werd dit 'Country' Line Dance genoemd, maar dat dekt de lading niet meer. Line Dance is uitgegroeid tot een populaire solo dans op eigentijdse muziek, en dus niet altijd Country muziek.

Afro Dance

Dit zijn intensieve dansstijlen waarbij het leren van dansen samengaat met een workout. Zumba is gericht op Latin dans, Afro Dance heeft duidelijke invloeden van de Afrikaanse dans en in Cardio Dance spelen de Urban dansstijlen een grootte rol.

Peuterdans

Vanaf 2 jaar kan er al gedanst worden. Kinderen bewegen graag en zijn gek op muziek. De allerkleinste komen samen met een ouder of grootouder op dansles. Kleuters leren al zelfstandig dansen.

Wedstrijddansen

Dit zijn groepslessen voor stijldans wedstrijddansers of voor Urban teams. Zij worden begeleid en getraind om deel te nemen aan wedstrijden.

Techniek Stijldansen

Techniek cursussen voor leerlingen, die net iets meer willen leren van dansen. Aan de hand van oefeningen en aanwijzingen worden de leerlingen getraind om beter en mooier te dansen.

Modern en Modern Jazz

Choreografie en techniek staan centraal in deze populaire cursussen. Een combinatie van Moderne dans en Jazz dans.

Selectie groepen

In de Hip Hop, Streetdance en Modern Jazz hebben wij Selectie groepen. Deze groepen zijn samengesteld uit de beste leerlingen door onze docenten. De Selectie groepen treden op bij evenementen en demonstraties.

Pilates

Pilates is een uniek systeem van rek- en krachtoefeningen uitgevoerd op een mat of met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur. De methode is erop gericht het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren.

Proeflessen

Voor een aantal cursussen is het altijd mogelijk om een proefles te doen, informeer hier naar. Voor andere cursussen worden proeflessen ingepland.

Opfriscursus Stijldansen

We starten het seizoen met een korte opfriscursus. In 3 lessen wordt nogmaals de lesstof van het afgelopen seizoen herhaald. Deze cursus is alleen te volgen als je vorig seizoen bij ons lessen gevolgd hebt of na advies van onze docenten.

Kleuterdans

Kinderen van ongeveer 4 jaar kunnen al heel goed zelfstandig dansen. We noemen dit Kleuterdans. Zij leren alvast de spelenderwijs de grondbeginselen van het dansen. Het is nog niet in een bepaalde stijl, maar meer als algemene dansvorming.

Bachata

Bachata is een Domicaanse partnerdans, gedanst over de gehele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle bachatas die los (met alleen de handen vast) gedanst worden, en romantische bachatas die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

Streetdance

Deze dansstijl is heel populair onder jongeren. In bijna ieder muziekclip wordt er tegenwoordig gedanst. Er zijn zelf goedbezochte films gewijd aan deze dansstijl, zoals "Step Up".

Zumba

Heb je zin om te dansen, maar geen danspartner? Dan is dit de ideale oplossing. Zumba is een workout gebaseerd op met name Latin dans. Heerlijk om je een uur lang in het zweet te werken.

Commercial Dance

De dansstijl is gebaseerd op de dansen die tegenwoordig te zien zijn in muziekclips van bekende sterren zoals Beyonce. Stoer, een beetje sexy en uitdagend.

Buiten dansen

Tijdens de Corona crisis hebben wij alleen toestemming om buiten te dansen. Hier vind je het schema voor deze week.

Op zondag 31 mei wordt er een update geinstalleerd voor onze leden software. Hierdoor is inschrijven tijdelijk niet mogelijk.