Algemene informatie

Dansschool Wesseling is in 2017 verhuist naar een nieuwe locatie in Delft. Een fabriekshal is omgetoverd tot een danspaleis. Met een grote zaal met 525 m2 dansvloer en een studio van 70 m2. De grote zaal kan opgesplists worden in twee, nog steeds, grote zalen. De danszalen zijn voorzien van een bar en gezellige zithoeken. Er zijn twee kleedkamers. Er is een ruim parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. En fietsen kunnen in onze ruime stalling aan de voorzijde van het pand geplaatst worden.

Dansschool Wesseling heeft cursussen in meer dan 15 dansstijlen, uiteenlopend van Stijldansen tot Hip Hop, van Modern Ballet tot Lindyhop. De meeste cursussen starten in de maanden augustus/september, daarna starten nog een aantal cursussen in januari en in het voorjaar.

Voor meer informatie over cursussen en andere zaken kunt u het beste contact opnemen via info@dansschool-wesseling.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom om een keer te komen kijken op een van onze lessen of bij het vrijdansen.

80 jaar Dansschool Wesseling

Dansschool Wesseling bestaat al sinds 1939. Op dit moment wordt de dansschool gerund door de derde generatie met Bart en Jascha Wesseling. In 1939 begon Lou Wesseling met het geven van danslessen in een zaaltje van Hotel/Café De Kroon op de hoek van de Houttuinen. Later heeft hij deze zaal gekocht. Lou danste bij de Professionals met Rita Slob, die tot op heden nog steeds actief is in de dansschool.

In 1979 overleed Lou Wesseling. Zijn zoon Loek was op dat moment al een lange tijd werkzaam in de dansschool. Door de enorme toename in belangstelling voor dansen besloot hij om Hotel De Kroon erbij te kopen en de dansschool te verbouwen. Deze werd drie keer zo groot.

Sinds halverwege de jaren tachtig waren de zoons van Loek, Loek jr en Bart, ook al werkzaam in de dansschool. In het begin achter de bar en later als "schaduwpaar" op de drukke lessen. Er werd toen met twee danskoppels tegelijk voorgedanst.

In de jaren negentig werd het dansen bij de jeugd wat minder populair, met name door de opkomst van House. Om deze terugloop te compenseren werd er besloten om de zalen ook te verhuren voor feesten en partijen, partycentrum Wesseling was geboren.

In 1999 kwamen de eerste geruchten van de Spoortunnel door Delft in het nieuws. Een spoortunnel zou betekenen dat de Dansschool moest vertrekken. Het heeft nog tot juli 2009 geduurd tot wij daadwerkelijk onze vertrouwde locatie moesten verlaten. Sinds 2006 zijn wij bezig met de aanschaf van het voormalige Techniek Museum aan de Ezelsveldlaan. Na 4 jaar van ingewikkelde procedures om de benodigde vergunningen te krijgen voor het ontwikkelen van een dansschool, zalencentrum en café/brasserie, heeft de rechtbank een streep gezet door ons project. De verhuizing naar de Ezelsveldlaan is definitief van de baan. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een definitieve oplossing. De plannen zijn inmiddels aangepast en er wordt nu gezocht naar een locatie voor een dansschool met de mogelijkheid tot zalenverhuur voor besloten feesten, zoals familiefeesten, borrels en bruiloften.

In 2008 is Loek jr gestopt met geven van danslessen. Hij is zich volledig gaan richten op het partycentrum en inmiddels werkt hij al een paar jaar bij Sir Winston in Rijswijk. Vanaf 2008 zijn Bart Wesseling en zijn vrouw Jascha eigenaar van Dansschool Wesseling. In mei 2017 is de dansschool verhuist naar de nieuwe locatie aan de Buitenwatersloot. Een fabriekshal is verbouwd tot danspaleis.

Met ongeveer 1200 leerlingen per seizoen behoort Dansschool Wesseling nog steeds tot de grootste en toonaangevende dansscholen in Nederland.