Dansplaatst Delft is opgericht door Bianca de Ruijt. In 2014 kwam Bianca bij ons langs met het verzoek om na te denken over een overname van haar school en 160 leerlingen. Sinds 2015 is Dansplaats Delft een onderdeel van Dansschool Wesseling geworden. Hiermee is het aanbod uitgebreid met o.a. Algemene dansvorming, Klassiek en modern ballet, Modern, Jazz, Streetdance en Hiphop.

Met deze uitbreiding is onze toekomstdroom voor een danscentrum met veel verschillende dansvormen realiteit geworden. Inmiddels zijn er meer dan 250 leerlingen die wekelijks lessen volgen in deze dansstijlen. Het aantal cursussen dat onder Dansplaats valt is sinds 2015 verdubbeld.

Om het jaar organiseren wij een voorstelling het Theater en in het tussenliggende jaar geven we een show in de dansschool.

Clip van de voorstelling uit 2018 in Theater de Veste


Uw zoon of dochter wil op dansles. Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds helpen! Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld tot een maximum van € 450 per kind, per cursusjaar voor kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen. Het bedrag kan in uw gemeente afwijken omdat een aantal gemeenten eigen spelregels heeft. Als dat zo is, vindt u ze op de pagina van het fonds bij u in de buurt. Wil het kind liever sporten? Kijk dan vooral even op de site van het Jeugd cultuurfonds!

‘Schaam je niet,’ zegt de moeder van Ralf in het filmpje.’Iedereen kan in die situatie komen. Doe het voor je kind.’