Wie zijn wij

Dansschool Wesseling bestaat al sinds 1939. Op dit moment wordt de dansschool gerund door de derde generatie met Bart en Jascha Wesseling. In 1939 begon Lou Wesseling met het geven van danslessen in een zaaltje van Hotel/Café De Kroon op de hoek van de Houttuinen. Later heeft hij deze zaal gekocht. Lou danste bij de Professionals met Rita Slob, die tot op heden nog steeds actief is in de dansschool.

Drie keer zo groot
In 1980 overleed Lou Wesseling. Zijn zoon Loek was op dat moment al een lange tijd werkzaam in de dansschool. Door de enorme toename in belangstelling voor dansen besloot hij om Hotel De Kroon erbij te kopen en de dansschool te verbouwen. Deze werd drie keer zo groot en een van de grootste dansscholen van Nederland.

Een nieuwe tijd
Sinds halverwege de jaren tachtig waren de zoons van Loek, Loek jr en Bart, ook al werkzaam in de dansschool. In het begin achter de bar en later als “schaduwpaar” op de drukke lessen. Er werd toen met twee danskoppels tegelijk voorgedanst.

In de jaren negentig werd het dansen bij de jeugd wat minder populair, met name door de opkomst van House. Om deze terugloop te compenseren werd er besloten om de zalen ook te verhuren voor feesten en partijen, partycentrum Wesseling was geboren. 

Spoortunnel
In 1999 kwamen de eerste geruchten van de Spoortunnel door Delft in het nieuws. Een spoortunnel zou betekenen dat de Dansschool moest vertrekken. Het heeft nog tot juli 2009 geduurd tot wij daadwerkelijk onze vertrouwde locatie moesten verlaten. Sinds 2006 zijn wij bezig geweest met de aanschaf van het voormalige Techniek Museum aan de Ezelsveldlaan. Na meer dan 7 jaar van ingewikkelde procedures en rechtzaken werd het plan voor het ontwikkelen van een dansschool, zalencentrum en café/brasserie in het voormalige Techniek Museum door de rechtbank onmogelijk gemaakt. Inmiddels is het pand terugverkocht aan de gemeente en is er een architecten bureau in gekomen. Uiteraard waren wij diep teleurgesteld, maar wij konden het ons niet veroorloven om bij de pakken neer te gaan zitten. 

De derde generatie
Bart en Jascha zijn in 1989 samen gaan dansen. Na een korte periode is Jascha klaargestoomd en konden zij gaan wedstrijddansen. Tot 1999 hebben zij wedstrijden gedanst in binnen- en buitenland. In 2006 heeft Bart zijn diploma gehaald als FDO Danssporttrainer en Jurylid.

In 2008 is Loek jr gestopt met geven van danslessen. Hij is zich volledig gaan richten op het partycentrum en zal in de toekomst verder gaan met het zalencentrum. Vanaf 2008 zijn Bart Wesseling en zijn vrouw Jascha eigenaar van Dansschool Wesseling. Sinds 2009 is Dansschool Wesseling gevestigd in een verschillende locaties: de Voorstraat in Delft, Sporthal Buitenhof in Delft en Eventplaza in Rijswijk.
 
Dansen aan de Buitenwatersloot
In augustus 2013 hebben wij voor de eerste keer het pand aan de Buitenwatersloot bezichtigd. Wij waren direct verkocht. Het pand is uitstekend geschikt voor een dansschool. Inmiddels zijn we al ruim 2 jaar bezig met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Op 10 december 2015 heeft de gemeente de aanvraag goedgekeurd.

Op 30 juni 2016 heeft het college van B&W besloten om het advies van de Bezwarencommissie over te nemen en daarmee blijft de vergunning gehandhaafd met een aantal aanvullende voorwaarden voor geluid en parkeren. In mei 2017 was het zover, eindelijk onze eigen nieuwe locatie. En wat voor één! Volgens ons is het de mooiste en misschien wel grootste dansschool van Nederland geworden.

Overname Dansplaats Delft
In 2015 hebben wij dansschool Dansplaats Delft overgenomen van eigenaresse Bianca de Ruijt. Met deze overname is onze droom voor een danscentrum met zoveel mogelijk dansstijlen een stap dichterbij. Inmiddels hebben wij een aanbod van ca. 60 cursussen in 16 verschillende dansstijlen.

Grootste van Nederland
Wij weten bijna zeker dat onze dansschool de grootste van Nederland is. Onze zaal is zo groot dat deze ook voor landelijke wedstrijden gebruikt kan worden. De industriele look en het eigentijdse interieur zorgt voor een huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.