Corona update

Beste leerlingen,

Laten we beginnen met het feit dat wij jullie enorm missen. Het is echt geen pretje om in de dansschool te zijn en de lege zalen te zien. Het is hartbrekend om te zien dat er buiten groepjes aan het dansen zijn en dat we zelfs een tent hebben moeten neerzetten, terwijl er binnen enorm veel ruimte is met uitstekende ventilatie. Maar helaas is het niet anders.

Het kabinet heeft aangekondigd dat er nog geen versoepelingen zullen komen. Dat betekent dat binnensport, waar dansen tegenwoordig onder valt, niet mogelijk is. Gelukkig zijn er wel steeds meer signalen dat het einde in zicht is. We hopen dat er aan het einde van deze maand meer ruimte komt. Tot die tijd moeten we nog even geduld hebben. We krijgen veel steun berichten van leerlingen en dat doet ons goed. Hoewel de steunpakketten van de overheid heel erg tekort schieten gaan wij deze crisis wel overleven.

Hieronder een opsomming hoe wij de komende maand te werk gaan binnen de verschillende dansstijlen.

Stijldansen

De cursussen liggen stil en zullen weer opgestart worden zodra het kan. We hebben tot nu toe wat videolessen gestuurd, maar daar stoppen we (tijdelijk) mee. Dat heeft alles te maken met de verwachting dat we niet de hele cursus af kunnen maken. We zullen hoogstwaarschijnlijk de cursussen inkorten naar 20 lessen i.p.v. 30 lessen. Uiteraard wordt het lesgeld daar dan ook op aangepast. De lesstof die we tot nu via video hebben gegeven, zal ook, zodra dat kan, in de dansschool gegeven worden. Niet iedereen kan namelijk thuis oefenen. Wij hopen dan ook dat we jullie zo snel mogelijk weer mogen ontvangen.

Argentijnse Tango, Lindyhop en Salsa

De cursussen voor deze dansstijlen waren nog niet gestart. We zullen de nieuwe cursus beginnen zodra het mogelijk is. We hebben ervoor gekozen om geen online lessen te geven, omdat we jullie liever op de dansschool les geven. Deze dansstijlen hebben ook meer fysieke aanwijzingen nodig en zijn wat moeilijker via een scherm te leren.

Solo dansen

De lessen voor solo dansen, bv. Hip Hop, Streetdance, Modern Jazz, etc, worden op dit moment online of buiten gegeven. Voor jongeren tot en met 26 jaar is het toegestaan om buiten te dansen. Dankzij de donaties aan Stichting Vrienden van Dansschool Wesseling hebben wij een grote tent kunnen aanschaffen. Helaas is het niet voor alle groepen mogelijk om (wekelijks) buiten te dansen. Wij geven de buitenlessen alleen overdag tot uiterlijk 18.00 uur om overlast voor onze buren zoveel mogelijk te beperken. 

Translate »