Digitale lessen

Voor onze digitale lessen maken wij meestal gebruik van Zoom. Hieronder vind je een korte handleiding hoe je deel kan nemen aan een digitale dansles.

Zoom link en software

De docent stuurt in de Whatsapp groep van jouw les een link. Door te klikken op deze link kom je op de website van Zoom terecht. Waarschijnlijk gaat Zoom vragen om de software (Zoom client) te installeren. Dat is wel het beste, maar het kan ook in de browser (bij voorkeur Chrome). Installeer de software en als dat klaar is klik je nogmaals op de link.

Er verschijnt na een tijdje een scherm met de vraag “join with Computer Audio”, klik hier op. Als het goed is zie je nu een scherm met alle deelnemers. Soms sta even in de wachtruimte, totdat de docent (host) je toelaat.

Tip! Gebruik web.whatsapp.com om de link in whatsapp aan te klikken als je een computer gaat gebruiken

Microfoon en camera

Het leuke van Zoom is dat het interactief is. De docent kan jullie ook zien. Zet dus je camera aan. Onderaan het scherm is een balk met een aantal opties, waaronder “Mute / Unmute” en “Stop Video / Start Video”. Met Mute kan je jouw microfoon uit en aan zetten. Het is belangrijk dat jouw microfoon uit is tijdens de les, anders gaat het geluid raar doen.

Beste ervaring

Zoom werkt het beste als je een goede internet verbinding hebt. Gebruik daarom bij voorkeur een kabel (UTP) naar je computer i.p.v. Wifi. Tenzij het niet anders kan natuurlijk. Zet het computerscherm op een plek dat je het goed kan zien. Het is nog mooier als je computerscherm kan delen op je TV, bv. met Google Cast of met een HDMI kabel.

Helaas kan het zijn dat het geluid en beeld niet helemaal synchroon lopen. Ook ziet de docent jou later bewegen dan hij/zij zelf doet. Dat komt doordat de beelden en het geluid helemaal van de dansschool naar jou en je mede leerlingen toe moet. Dat gaat snel, maar kost toch wat tijd.

Andere software

Soms maken we gebruik van andere software als Google Meets of Jitsi. Deze werken in grote lijnen hetzelfde als Zoom. Klik op de link die je ontvangt en het wijst zich vanzelf.

Stappenplan

  • Klik op de link
  • Installeer Zoom
  • Klik nogmaals op de link en wacht tot je wordt toegelaten
  • Zet het geluid uit (Mute) en camera aan (Start Video)
Translate ยป