Uitkomsten enquete

Digitale lessen

Uit de enquete blijkt duidelijk dat jullie met grote meerderheid (90%) niet geïnteresseerd zijn in digitale lessen. Ruimtegebrek is het meest genoemd als argument. Uiteraard begrijpen wij dit en daarom zullen wij dit niet verder als optie onderzoeken. We zullen wel wat vaker een digitale vrijdansavond organiseren.

Buiten lessen

Een aantal van de leerlingen gaf aan dat zij wel buiten willen dansen. Helaas is dit lastig, vanwege mogelijk geluidsoverlast. We hebben al heel veel buitenlessen voor de jeugd en dat is alleen overdag tot 18.00 uur. Ook is de ondergrond van ons parkeerterrein niet echt geschikt voor stijldansen. Op een andere plek is op dit moment ook lastig, omdat het bij een ‘sportaccommodatie’ moet zijn. Stijldansen op een voetbalveld is ook niet te doen. Volgens de huidige regels mogen volwassenen ook geen groepsles krijgen, dus dat maakt het ook ingewikkeld. Kortom, buiten dansen lijkt een goed alternatief, zeker met het mooie weer, maar heeft nog veel haken en ogen.

In de zomer doorgaan

Een ruime meerderheid (85%) vindt het prima om in de zomer door te gaan met lessen als het dan mag. Dit is voor ons ook de beste optie en het makkelijkst om uit te voeren. We hopen dat we nog voor de zomervakantie kunnen beginnen. We denken er nu over om dan door te gaan tot de Herfstvakantie en dan na de Herfstvakantie het nieuwe seizoen op te starten. Voor ons lessysteem is het belangrijk dat de groepen doorschuiven naar een volgend niveau, anders heeft dat grote financiële gevolgen voor ons. Aangezien jullie allemaal in hetzelfde schuitje zitten kunnen we, als dat nodig is, het lesprogramma aanpassen.

Sneltesten

Er wordt in de media gesproken over het gebruik van sneltesten om bepaalde sectoren sneller open te krijgen. Wij zijn op zich geen voorstander van het testen voordat je naar een les mag komen. Maar als het voor heel veel dingen gaat gelden (werk, studie, theater, bioscoop, horeca), betekent het dat iedereen waarschijnlijk sowieso regelmatig getest gaat worden. In dat geval is het fijn als de dansles daardoor weer eerder opgestart kan worden. Hetzelfde geldt dan voor leerlingen die gevaccineerd zijn. We overwegen dit natuurlijk alleen als dit de enige optie is om weer te kunnen openen. Uit enquete blijkt dat 15% van jullie hier principiële bezwaren tegen heeft. Ook deze leerlingen willen we graag weer in de dansschool zien.

Lesgeld

Er zijn veel ideeën voorgedragen hoe wij om kunnen gaan met het betalen van lesgeld. Er zijn best wat leerlingen die aangeven dat zij het lesgeld willen doneren als er geen mogelijkheid is om de lessen te hervatten. Dat vinden wij een hartverwarmend gebaar. Andere geven alternatieven als vouchers voor bijvoorbeeld vrijdansen of masterclasses. Korting op een volgende cursus wordt ook genoemd. Dat laatste proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen, omdat hierdoor de crisis voor ons alleen maar langer gaat duren. Uiteraard vinden wij wel dat jullie tevreden moeten zijn over wat jullie gekregen hebben voor het bedrag dat je uiteindelijk betaald hebt.

Bedankt voor jullie medewerking en voor het invullen van de enquete. Het heeft ons veel inzicht gegeven en maakt het makkelijker om sommige beslissingen te nemen. We hopen jullie snel weer te zien. Blijf gezond en tot snel!

Bart en Jascha

ook namens het hele team

Translate »