Covid-19

Informatie binnen dansen

Sinds 19 mei mag onze dansschool weer open. Op www.dansondernemers.nl kan je het basisprotocol voor de danssector lezen. Inmiddels zijn de regels zover versoepeld dat het binnen de dansschool zo goed als normaal is. Er mogen maximaal 50 mensen in een zaal en tijdens het dansen mag de 1,5 meter losgelaten worden. Eind juni worden er nog meer versoepelingen verwacht.

Ventilatie

Onze dansschool is uitgerust met een uitstekend ventilatie systeem. Onze zalen worden constant voorzien van verse buitenlucht. In de koude maanden wordt deze lucht voorverwarmd.

Mondkapjes plicht vanaf 1 december

Vanaf dinsdag 1 december gaat de mondkapjes plicht in. Ook de dansscholen worden gezien als publiek toegankelijke binnenruimtes en wij moeten hier ook aan voldoen.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een verplichting voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in voor publiek
toegankelijke binnenruimtes, wanneer zij staan (op een niet aangewezen plek) of lopen. Het mondkapje kan af als mensen aan een tafeltje gaan  zitten. Ze moeten zich dan wel aan de 1,5 meter afstand houden.

Tijdens de beoefening van dans mag het mondkapje worden afgezet en enkel in de ruimte waar de dansles plaatsvindt. Op alle andere momenten in voor publiek toegankelijke binnenruimtes het verplicht het mondkapje te dragen, bv. als je naar de toilet gaat. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Translate »