Covid-19

Informatie binnen dansen

Sinds 1 juli mag onze dansschool weer open. Op www.dansondernemers.nl kan je het basisprotocol voor de danssector lezen.

Ventilatie

Onze dansschool is uitgerust met een uitstekend ventilatie systeem. Onze zalen worden constant voorzien van verse buitenlucht. In de koude maanden wordt deze lucht voorverwarmd.

Mondkapjes plicht vanaf 1 december

Vanaf dinsdag 1 december gaat de mondkapjes plicht in. Ook de dansscholen worden gezien als publiek toegankelijke binnenruimtes en wij moeten hier ook aan voldoen.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een verplichting voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in voor publiek
toegankelijke binnenruimtes, wanneer zij staan (op een niet aangewezen plek) of lopen. Het mondkapje kan af als mensen aan een tafeltje gaan  zitten. Ze moeten zich dan wel aan de 1,5 meter afstand houden.

Tijdens de beoefening van dans mag het mondkapje worden afgezet en enkel in de ruimte waar de dansles plaatsvindt. Op alle andere momenten in voor publiek toegankelijke binnenruimtes het verplicht het mondkapje te dragen, bv. als je naar de toilet gaat. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Persconferentie

Hebben de nieuwe maatregelen gevolgen voor de dansschool en de lessen? Het goede nieuws is, dat wij door mogen gaan met lessen.

Wat wij nu weten is dat het nauwelijks gevolgen heeft voor onze lessen. We mogen met 30 personen in een zaal en dansen wordt ook als uitzondering op de 1,5 meter regel genoemd. Dat betekent dat we ook met partners mogen dansen.

Voor alle groepen met leerlingen die 18 jaar of ouder zijn geldt vanaf nu dat je buiten wacht, tot je wordt binnengelaten. De kleedkamers zijn gesloten.

Tijdelijk rooster voor stijldansen
Bij een aantal lessen hebben wij meer dan 30 leerlingen. We zullen daarom voor het stijldansen het reserveren weer verplichten. Er komen twee extra lessen in het rooster, zodat iedereen een les kan volgen. Aangezien de bar niet open mag, zullen we de lestijden iets aanpassen. Er komt dan ook meer tijd tussen de lessen, zodat we beter kunnen wisselen van groep. Op www.dansschool-wesseling.nl/coronarooster kan zien wat de nieuwe lestijden zijn en wanneer de extra lessen zijn ingepland.

Ondanks al deze regels zijn wij blij dat we door kunnen gaan met de lessen. Het is belangrijk dat we gezond blijven en bewegen is hier heel belangrijk in.

Hier kan je lezen wat Dansondernemers Nederland er van vindt: https://www.dansondernemers.nl/wp/index.php/2020/10/14/persconferentie-13-oktober/

Translate »