Persconferentie 23 februari: buiten dansen tot en met 26 jaar

Op 23 februari was er weer een persconferentie. We hadden gehoopt dat de dansscholen weer open mogen, maar helaas is dat nog niet het geval. Gelukkig is er wel versoepeling voor de mogelijkheid om buiten te dansen. Vanaf 3 maart mag iedereen tot en met 26 jaar buiten dansen.

Om buiten dansen mogelijk te maken zal het rooster een beetje aangepast moeten worden. We zijn op dit moment met de docenten in gesprek om dit vorm te geven. We kiezen ervoor om de laatste les buiten te eindigen om 18.00 uur om daarmee de overlast voor de buren te beperken.

Regen kan ook een spelbreker zijn. We zullen daarom een overkapping (grote tent) bestellen. De lessen kunnen dan ook bij een buitje verder gaan. Op https://www.dansschool-wesseling.nl/wp/steun-ons-en-doneer/ kan je lezen hoe je ons kan helpen om de extra kosten voor de aanschaf van een tent te kunnen betalen. Misschien willen familieleden of vrienden een steentje bijdragen zodat onze leerlingen lekker buiten kunnen dansen.

Voor de partnerdansstijlen is het nog niet mogelijk om te dansen. In de meeste lessen zitten mensen van ouder dan 26 jaar en we geven geen buiten lessen in de avond. Vertrouw er in ieder geval op dat wij niemand laten betalen voor een cursus die ze niet gekregen hebben. We zullen zodra het kan de cursussen hervatten.

We gaan nog uitzoeken of er een uitzondering gemaakt kan worden voor privé-lessen. Dit is best vergelijkbaar met een contactberoep en het risico van één koppel in een hele grote danszaal in verwaarloosbaar.

Nog een laatste opmerking. Stichting Dansondernemers Nederland heeft een petitie gemaakt om de overheid te vragen de dansscholen zo snel mogelijk te openen. Teken de petitie en deel deze met zoveel mogelijk mensen. https://opendedansscholen.petities.nl/

Geniet nog even van de vakantie en hopelijk tot snel!

Translate »