Persconferentie: lockdown verlengd tot 2 maart

Premier Rutte en minister de Jonge hadden helaas geen goed nieuws, de lockdown wordt verlengd. 

We hadden dit al aan zien komen en we hebben daarom het volgende plan bedacht. Om meer duidelijkheid te geven zijn de plannen verdeeld in drie categorieën. De betaling van het lesgeld wordt uitgesteld en wordt in de maand februari niet geïncasseerd of gefactureerd. 

  1. Dansplaats (alle solo lessen zoals Hip Hop, Modern Jazz, Ballet, Zumba, etc)
  2. Stijldansen (cursussen die begonnen zijn in oktober)
  3. Cursussen die nog moeten beginnen

Dansplaats
Onder Dansplaats verstaan wij alle cursussen die solo gedanst worden, dus zonder partner. Voor deze cursussen wordt een maandelijks bedrag betaald.

Wij merken dat steeds meer leerlingen een beetje Corona moe zijn en om verschillende redenen niet mee kunnen of willen doen met digitale lessen. In onze vorige mail hebben wij uitgelegd dat het geven digitale lessen op dit moment de enige mogelijkheid is, maar we kiezen er nu voor om alle cursussen vanaf dinsdag 9 februari tot 2 maart te stoppen. In deze periode zit ook de voorjaarsvakantie. 

Vanaf 2 maart gaan we dan weer beginnen en hopelijk mag het dan weer binnen. Als dat niet zo is zullen wij de lessen weer digitaal gaan geven. Als het weer beter wordt kunnen we ook lessen buiten gaan inplannen om elkaar weer te kunnen zien. Of dat voor iedere groep kan is afhankelijk van het tijdstip en het soort dans.

De komende periode gaan wij gebruiken om ons voor te bereiden op heropening, verbetering van digitale lessen en het organiseren van lessen buiten. Houd er ook alvast rekening mee dat we waarschijnlijk in de meivakantie doorgaan met lesgeven.

Stijldansen

Alle stijldans cursussen worden uitgesteld tot het moment dat we weer in de dansschool kunnen dansen. Wij hopen natuurlijk dat dit vanaf 2 maart weer mogelijk is, want dan zijn we alweer 8 weken gesloten geweest. Helaas zijn digitale lessen of buiten dansen voor het stijldansen, of eigenlijk iedere partner dansstijl, niet mogelijk of lastig te realiseren. Wij proberen jullie bezig te houden met een aantal videolessen. Het is wel de bedoeling dat we deze lesstof ook nog in het echt aan jullie zullen leren.

Wij zijn heel dankbaar voor de opbeurende berichten die wij krijgen en weten zeker dat iedereen na deze Corona crisis weer zo snel mogelijk op de dansvloer wil staan. Houd er ook alvast rekening mee dat we waarschijnlijk in de meivakantie doorgaan met lesgeven.

Cursussen die nog moeten beginnen

Normaal gesproken starten er in januari nieuwe cursussen waaronder Stijldansen voor beginners, Salsa, Argentijnse Tango en Lindyhop. Wij kiezen er voor om deze cursussen niet digitaal te geven en ze uit te stellen tot het moment dat we weer in de dansschool kunnen dansen. Wij hopen natuurlijk dat dit vanaf 2 maart weer mogelijk is. Sommige van jullie hebben het lesgeld al betaald. Wees gerust dat dit geld zeker gebruikt kan worden voor een cursus.

Onze allergrootste wens is dat wij jullie weer snel kunnen zijn en wij hopen dat jullie allemaal fysiek en mentaal gezond blijven. Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een mail naar info@dansschool-wesseling.nl

 

Hou vol en hopelijk tot snel,

 

Bart en Jascha Wesseling
ook namens alle docenten en medewerkers

 

Translate »