Lesrooster
Partner dansen Solo dansen

Partner Dansen

Alle stijlen die je samen met een (dans)partner danst.

Alle cursussen

Klik hier voor een volledig overzicht van onze cursussen. Met de zoekregel kan je filteren op bijvoorbeeld cursusnaam, lesdag, docenten, etc.

Stijldansen

Stijldansen is een verzamelnaam voor 10 verschillende danssen, die weer onderverdeeld zijn in 'Ballroom' en 'Latin'. De dansen zijn Quickstep, Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot, Weense Wals, Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble en Jive.

Alleen inschrijven met partner

Wedstrijddansen

Dit zijn groepslessen voor stijldans wedstrijddansers of voor Urban teams. Zij worden begeleid en getraind om deel te nemen aan wedstrijden.

Argentijnse Tango

De Argentijnse tango is aan het einde van de 19e eeuw (1880 - 1900) ontstaan in de sloppen en buitenwijken van Buenos Aires en in Montevideo (Uruguay), aan de overzijde van de Rio de la Plata. De tango ontstond uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen. 

Alleen inschrijven met partner

Salsa

De Salsa en Zouk worden ook wel 'Latin' stijlen genoemd, niet te verwarren met de Latin van het Stijldansen. Iedere dans heeft zijn eigen muziek en karakter. Ze hebben één ding gemeen, ze zijn sensueel. Bij Salsa wordt er ook kennis gemaakt met Bachata en Merengue.

Bachata

Bachata is een Domicaanse partnerdans, gedanst over de gehele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle bachatas die los (met alleen de handen vast) gedanst worden, en romantische bachatas die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

Lindy Hop

Lindy hop is een Afro-Amerikaanse swing dans die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. 

Proeflessen

Voor een aantal cursussen is het altijd mogelijk om een proefles te doen, informeer hier naar. Voor andere cursussen worden proeflessen ingepland.

Solo Dansen

Alle stijlen die je alleen danst, zonder partner.

Alle cursussen

Klik hier voor een volledig overzicht van onze cursussen. Met de zoekregel kan je filteren op bijvoorbeeld cursusnaam, lesdag, docenten, etc.

Hip Hop

Streetdance, Urban en Hiphop worden ook wel de 'Urban' stijlen genoemd. Deze dansstijlen zijn niet meer weg te denken door populaire TV-programma's. 

Streetdance

Deze dansstijl is heel populair onder jongeren. In bijna ieder muziekclip wordt er tegenwoordig gedanst. Er zijn zelf goedbezochte films gewijd aan deze dansstijl, zoals "Step Up".

Afro Dance

Dit zijn intensieve dansstijlen waarbij het leren van dansen samengaat met een workout. Zumba is gericht op Latin dans, Afro Dance heeft duidelijke invloeden van de Afrikaanse dans en in Cardio Dance spelen de Urban dansstijlen een grootte rol.

Zumba

Heb je zin om te dansen, maar geen danspartner? Dan is dit de ideale oplossing. Zumba is een workout gebaseerd op met name Latin dans. Heerlijk om je een uur lang in het zweet te werken.

Modern en Modern Jazz

Choreografie en techniek staan centraal in deze populaire cursussen. Een combinatie van Moderne dans en Jazz dans.

Commercial Dance

De dansstijl is gebaseerd op de dansen die tegenwoordig te zien zijn in muziekclips van bekende sterren zoals Beyonce. Stoer, een beetje sexy en uitdagend.

Peuterdans

Vanaf 2 jaar kan er al gedanst worden. Kinderen bewegen graag en zijn gek op muziek. De allerkleinste komen samen met een ouder of grootouder op dansles. Kleuters leren al zelfstandig dansen.

Kleuterdans

Kinderen van ongeveer 4 jaar kunnen al heel goed zelfstandig dansen. We noemen dit Kleuterdans. Zij leren alvast de spelenderwijs de grondbeginselen van het dansen. Het is nog niet in een bepaalde stijl, maar meer als algemene dansvorming.

Breakdance

Sta jij thuis al op je hoofd of handen en probeer je wat coole breakdance moves na te doen? Tijdens deze les krijg jij alle belangrijke basismoves van breakdance aangeleerd en leer je waar je op moet letten wanneer je aan het dansen bent om blessures te voorkomen. Van staande dansmoves, footworks, freezes, tot zelfs jouw eerste powermoves: de backspin, swipe en de handglide, alles komt aan bod!

Selectie groepen

In de Hip Hop, Streetdance en Modern Jazz hebben wij Selectie groepen. Deze groepen zijn samengesteld uit de beste leerlingen door onze docenten. De Selectie groepen treden op bij evenementen en demonstraties.

Line Dance

Vroeger werd dit 'Country' Line Dance genoemd, maar dat dekt de lading niet meer. Line Dance is uitgegroeid tot een populaire solo dans op eigentijdse muziek, en dus niet altijd Country muziek.

Pilates

Pilates is een uniek systeem van rek- en krachtoefeningen uitgevoerd op een mat of met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur. De methode is erop gericht het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren.

Buiten dansen

Tijdens de Corona crisis hebben wij alleen toestemming om buiten te dansen. Hier vind je het schema voor deze week.

Op zondag 31 mei wordt er een update geinstalleerd voor onze leden software. Hierdoor is inschrijven tijdelijk niet mogelijk.

Proeflessen

Voor een aantal cursussen is het altijd mogelijk om een proefles te doen, informeer hier naar. Voor andere cursussen worden proeflessen ingepland.

Contact Us

Volg ons op Social Media

Contact informatie

Post- en bezoekadres:

Buitenwatersloot 327
2614GS Delft

Gratis parkeren op eigen terrein
10 minuten lopen vanaf Station Delft

ING bank: NL83 INGB 0001 1803 74

015-2122720
info@dansschool-wesseling.nl
 

Wilt u iets vragen?
e-mail Whatsapp

Met de trein
Dansschool Wesseling ligt op 10 minuten loopafstand van Station Delft. Aan de achterzijde van het station vindt u de Buitenwatersloot. Volg deze sloot, totdat u aan de linkerkant de dansschool ziet.

Privacyverklaring
In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.